De specialiste

De specialiste

Introductie en dienstverlening

Ilanit Overbeeke MSc is al geruime tijd actief als Care For Women specialiste. U wordt door Ilanit professioneel en persoonlijk begeleid en kunt in haar praktijk terecht voor gezondheidsklachten die vaak niet direct kunnen worden geduid. Problemen en ongemakken die veelal te maken hebben met hormoonschommelingen, overgang of anderen levensfasen. Ze denkt graag met u mee over de beste oplossing, met als enige doel om u zo snel mogelijk weer fysiek en mentaal gezond te krijgen. Daarbij kijkt Ilanit samen met u naar uw persoonlijke, unieke situatie. Daarbij blijft zij altijd oog houden voor andere factoren die mogelijk invloed kunnen hebben op uw gezondheid. Ilanit is getrouwd en heeft drie kinderen.

Ook voor bedrijven

De overgang en hormoonschommelingen kunnen bij een brede groep vrouwen diverse ongemakken veroorzaken. De juiste (preventieve) begeleiding en voorlichting kan onnodig verzuim en uitval vaak voorkomen. Daarom biedt Ilanit – naast persoonlijk advies – de mogelijkheid aan bedrijven workshop(s) en/of bedrijfsconsulten ten behoeve van medewerkers en (HR) managers. Ook voor een health check (t.b.v. mannen en vrouwen) kunt u terecht. Neem contact op via i.overbeeke@careforwomen.nl of 06-50662477.

Opleiding en ervaring

Als ervaren eerstelijns verloskundige en teamleider in het Geboortecentrum van het Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht is Ilanit Overbeeke bekend en zeer vertrouwd in de zorgsector. Naast het verloskundige vak heeft zij veel aandacht voor zorgdomeinen die gericht zijn op vrouwen en gezinnen; preconceptioneel advies; vrouwengezondheid en -coaching hebben al jarenlang haar bijzondere interesse. Naast zorgverlening in het ziekenhuis zelf, heeft Ilanit ruime ervaring in het begeleiden van vrouwen vanuit diverse stadslocaties van het Wilhelmina Kinderziekenhuis Geboortecentrum. Hierdoor heeft zij alle geledingen uit onze maatschappij goed leren kennen. In 2019 startte Ilanit haar nieuwe UMC Utrecht-carrière als Manager Infectiepreventie, waar zij een team van infectiepreventie-specialisten aanstuurt. Een boeiende baan die zij uitstekend weet te combineren met haar praktijk als Care For Women specialiste. Ilanit heeft haar Master thesis over de EPINO – een bekkenbodemtrainer – in 2011 gepresenteerd.

Indicaties

  • (Vervroegde) overgang
  • Menstruatie problemen zoals Premenstrueel syndroom (PMS)
  • Anticonceptie advies
  • Vragen rondom (veranderende) seksualiteit
  • Moeilijk en/of gezond zwanger worden
  • PCOS
  • Endometriose
  • Healthcheck (vrouwen en mannen, individueel en voor bedrijven)
  • Presentatie rond genoemde onderwerpen aan organisaties