Specialistische zorg

Specialistische zorg


Op maat en afgestemd op uw situatie

Tijdens het intakegesprek brengen we eerst uw klachten goed in kaart, naar aanleiding van uw verhaal en ervaringen. Dat doen we middels een door u vooraf ingevulde vragenlijst. U krijgt uitgebreide uitleg over de hormonale processen in het lichaam en u ontvangt eerste adviezen waarmee u na de intake direct aan de slag kunt.

In de volgende consulten bekijken we hoe we de behandeling verder kunnen finetunen om naar de beste oplossing te komen. Deze zal doorgaans bestaan uit voeding- en leefstijladviezen en eventueel voedingssuppletie in combinatie met persoonlijke begeleiding en -coaching. Een health check, waarbij naast een glucose- en cholesterolbepaling ook een lichaamscompositiemeting tot de mogelijkheden behoort, kan dan waardevolle informatie bieden om een zorgvuldige aanpak te kiezen.

Een consult duurt 50-60 minuten. Normaliter zijn tussen 3 en 5 consulten nodig om daarna weer helemaal zelfstandig en gezond uw nieuwe fase in te gaan. Alles gaat in overleg en wordt zo veel mogelijk afgestemd op uw leven, uw persoonlijkheid en uw specifieke gezondheidswensen.

Type consulten

Bij de Care for Women specialiste kunt u voor de volgende consulten terecht:

Overgangsconsult

De overgang is de fase in het leven van een vrouw waarin zij van haar vruchtbare naar de onvruchtbare periode overgaat. Bij elke vrouw verloopt de overgang weer anders, zowel het moment van starten als de wijze waarop dit gebeurt. In de leeftijd van 35-40 jaar neemt het aantal eicellen af en verandert de hormoonproductie, waardoor de hormoonhuishouding uit balans raakt. Aansluitend (vanaf gemiddeld 43 jaar) kan dit leiden tot verstorende klachten die het leven sterk kunnen beïnvloeden, soms zo erg dat normaal functioneren niet of nauwelijks nog mogelijk is. Het lichaam moet aan de nieuwe balans wennen en dat duurt gemiddeld 7 tot 10 jaar.

Daarnaast rust op het fenomeen overgang in veel gevallen nog een taboe, waardoor acceptatie en het bespreekbaar maken ervan erg lastig kan zijn. Bijvoorbeeld met de partner of werkgever. Care For Women specialiste Ilanit Overbeeke helpt klachten te bespreken, te beoordelen en samen met u een plan van aanpak te maken om weer een gezond en comfortabel leven in balans terug te krijgen.

Menstruatie en/of PMS consult

De menstruatie gaat soms – door zijn bijkomende hormoonwisselingen – niet onopgemerkt voorbij. Veel vrouwen hebben dan lichte klachten, maar een derde van hen heeft te maken met serieuze menstruatieongemakken. Vaak gaat dit samen met pijn en een negatieve invloed op het humeur.

Premenstrueel syndroom (PMS)

Er bestaan wel meer dan honderd verschillende klachten die relatie hebben met PMS. Enkele bekende ongemakken van PMS zijn pijnlijke borsten, stemmingswisselingen, agressiviteit, vermoeidheid en rugklachten. Hierbij kent de menstruatiecyclus ook klachtenvrije dagen, soms wel tot drie weken lang, soms maar een week. Dit kan enorme impact hebben op de kwaliteit van leven. Behandeling van PMS vergt dan ook een persoonlijke en op maat-benadering.

Het is nog niet helemaal bekend waardoor PMS precies veroorzaakt wordt. Wat wel helder is dat vrouwen die last hebben van PMS gevoeliger zijn voor hormoonschommelingen. Gelukkig kunnen PMS en bijkomende menstruatieklachten vaak goed behandeld worden. Ilanit Overbeeke heeft een brede medische achtergrond en veel ervaring in de begeleiding van vrouwen in verschillende levensfasen zoals zwangerschap en de overgang. Samen met u bekijkt zij waar de beste kansen voor uw fysieke en mentale gezondheid liggen, om zo een duidelijk en haalbaar plan van aanpak te kunnen maken.

Zwangerschap

De zwangerschapsperiode is een van de meest bijzondere levensfasen van een vrouw. Soms is het in verwachting raken niet bij iedereen even gemakkelijk. Hier kunnen veel oorzaken aan ten grondslag liggen. Dat kunnen zowel fysieke dingen zijn maar mentale ongemakken, die invloed hebben op de rust en regelmaat die uw lichaam en geest – juist dan – nodig hebben. Een gedegen professioneel advies en/of behandeling kan dan uitkomst bieden. Zodat u een gezonde zwangerschap kunt doormaken waar u en uw partner veel plezier aan kunnen beleven.

Professioneel advies bij uw kinderwens

Als u een kinderwens heeft, wilt u dat de kans op zwanger worden zo groot mogelijk is. Bij  ervaren verloskundige en Care For Women specialist Ilanit Overbeeke bent u in goede handen om uw persoonlijke situatie in kaart te brengen, als u informatie wilt of tegen problemen aanloopt. Samen kijkt u naar factoren die het uitblijven van uw zwangerschap mede kunnen veroorzaken. Daarnaast kan zij u adviseren over de mogelijkheden voor behandeling om gezond zwanger te worden. Ilanit legt u rustig uit welke keuzes er zijn en hoe het traject daarnaartoe verloopt. Waar nodig en mogelijk verwijst zij u door naar de juiste medisch specialist voor verdere behandeling.

Advies tijdens uw zwangerschap

Zodra u zwanger bent geworden kunnen er vele vragen ontstaan die te maken hebben met uw gezondheid en die van uw kindje. Leefgewoonten, gedrag en voeding zijn zaken waar u zelf invloed op heeft en waar een professioneel advies extra voordelen en zekerheid biedt. Door een sterkt veranderende hormoonbalans kunnen tijdens uw zwangerschap verschillende klachten ontstaan. Zo kunt u gevoeliger zijn voor stress, is de vitaminen- en mineralenhuishouding van slag en kan uw weerstand verlaagd zijn. Ongemakken kunnen vormen aannemen waardoor u niet meer kunt genieten van uw zwangerschap. Soms lukt het niet om bij uw huisarts helderheid te krijgen over specifieke klachten, of geeft het voorgeschreven advies voor u te weinig resultaat. Tijdens uw Care For Women consult heeft u alle ruimte en vrijheid om uw vragen te bespreken en worden uw persoonlijke situatie, medicatie en behandeling met elkaar in verband gebracht en professioneel beoordeeld. Het is belangrijk dat u bij twijfel of bij klachten niet blijft rondlopen, maar hulp inschakelt om het zo snel mogelijk op te lossen. Ilanit Overbeeke helpt u hierbij.

Hulp na uw zwangerschap

We gaan er natuurlijk niet van uit, maar soms kunnen na de zwangerschap problemen ontstaan die u niet had verwacht zoals een postnatale depressie. U kunt zich dan minder of helemaal niet gelukkig voelen met uw kindje en u heeft dan vaak een ‘leeg’ gevoel. Uw eetpatroon kan van slag zijn en u bent somber, vermoeid en lusteloos.  Zo kunnen nog meer symptomen ontstaan die uw leven behoorlijk in de war brengen. Dat is bijzonder jammer en vervelend, want het enige dat u wilt is onbezorgd genieten van uw pas geboren kindje en in gezondheid en met plezier de tijd en rust nemen voor elkaar. Ilanit Overbeeke helpt uw klachten te beoordelen en zorgt dat deze door middel van een haalbaar plan van aanpak kunnen worden verminderd of zelfs verholpen.

Anticonceptieconsult

De keuze voor de juiste anticonceptiemiddel moet weloverwogen worden gemaakt. Er bestaan diverse typen en merken anticonceptiemiddelen op de markt. Elk met zijn eigen werking, voor- en nadelen. Het is daarom belangrijk dat u het juiste middel gebruikt wat zo goed mogelijk aansluit op uw specifieke behoeften en fysieke en/of mentale situatie. Care For Women specialiste Ilanit Overbeeke brengt dit samen met u in kaart en helpt u bij de beste, persoonlijke keuze voor anticonceptie. 

Het komt voor dat het (standaard) voorgeschreven anticonceptiemiddel onvoldoende effect voor vrouwen biedt of zelfs bijkomende ongemakken veroorzaakt. Actuele kennis over verkrijgbare middelen en hun specifieke eigenschappen is noodzakelijk om een goede keuze te maken, want elke situatie is anders en altijd zeer persoonlijk. Om de juiste keuze voor anticonceptie te maken is het belangrijk om te kijken naar meerdere factoren zoals de risico’s, betrouwbaarheid, regelmaat, wijze van inname en bijvoorbeeld bijwerkingen.

Meer dan het voorkomen van een zwangerschap

Niet alleen het voorkomen van een zwangerschap kan een reden zijn om anticonceptie te gebruiken. Veel vrouwen gebruiken een anticonceptiemethode om menstruatiepijn te verlichten of om menstruaties uit te kunnen stellen. Vaak gebruikt u de gekozen anticonceptiemethode voor langere tijd. Ook bij overgangsklachten kan anticonceptie helpen om deze te verminderen, zoals hormonale hoofdpijn of hormonale migraine. Wilt u hierover meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact op met Care For Women specialiste Ilanit Overbeeke.

Healthcheck

Een health check is zowel voor vrouwen als mannen mogelijk. Tijdens een health check wordt een aantal belangrijke gezondheidswaarden zorgvuldig gemeten:

  • uitgesplitst cholesterolgehalte
  • bloeddruk
  • bloedsuikerspiegel
  • vetpercentage
  • visceraal vet
  • spier-skeletmassa
  • BMI (Body Mass Index)

Een health check duurt 30 (en indien gewenst bij meerdere vragen of met een uitgebreider advies 60) minuten en de uitslag ontvangt u direct en aansluitend per mailoverzicht. Dat is inclusief adviezen voor eventuele leefstijlaanpassingen. Als het nodig is dan wordt u doorverwezen naar uw huisarts of specialist. Een persoonlijke health check kan een waardevolle aanvulling zijn op uw persoonlijke plan van aanpak.

Afzegging

Tot 24 uur voorafgaand aan uw afspraak kunt u deze kosteloos afzeggen of verplaatsen. Indien u korter dan 24 uur voorafgaand aan uw afspraak deze verzet of afzegt, dan zijn wij genoodzaakt de consultkosten in rekening te brengen.